Hoofdpagina
CV | Portfolio







Ik ben in 1991 in Liverpool geboren. Ik ben daar gebleven totdat ik 29 was.

Ik kreeg in 2013 bij Liverpool John Moores University mijn bachelordiploma in grafisch onderwerp en illustratie (BA (Hons) Graphic Arts). Ik voltooide in 2019 via The Open University de eerste helft van mijn masteropleiding in filosofie (MA Philosophy) en ik ben nog niet begonnen met de tweede helft.

Ik ben in september 2016 veganist geworden. Ik was al een paar maanden vegetariër geweest en daarvoor was ik een van die mensen die alleen in het weekend of bij het uiteten vlees at omdat ik arm was, totdat ik me afvroeg wat de ethische redenen zijn om op te houden met diereneten; ik besefte vervolgens dat ook zuivel, eieren enz. van dezelfde bron komen, dus ik stopte. Het was dus vooral eerder een pragmatische keuze dan een emotionele. Ik zeg dus dat ik veganist ben “voor de dieren” of “om ethische redenen”.

Ik kwam naar Nederland in December 2020. Het was een tijdje na de tweede lockdown en ik had gemerkt dat de mensen om mij heen veranderd waren. Het terugtrekkingsakkoord i.v.m. Brexit was vanaf 1 januari 2021 van kracht. Ik had al jaren naar Nederland willen emigreren, dus ik moest, als we zeggen in het Engels, poepen of vanaf de pot komen.

Ik nam ontslag van mijn baan op de spoorwegen (waar ik de bijnaam Mad Bob, oftewel “Gekke Bob”, had gekregen), ervoor zorgend dat mijn laatste dag in dienst een vrije dag was. Ik gebruikte mijn personeelspas om de trein en veerboot te pakken met mijn racefiets, een fietstas, twee rugzakken, en de kleding die ik al droeg. De grens ging om middernacht vanwege de zogeheten “Britse variant” van het coronavirus sluiten. De vertrektijd van de veerboot was 23:00. Elke vijf minuten was er nog een vertraging vanwege een storm over de Noordzee.

Ik moest in quarantaine zitten tijdens de kerstperiode en oud en nieuw. Ik moest toen dankzij de bureaucratie rondom Brexit nog een halfjaar wachten voordat ik mocht werken. In die tijd verfijnde ik mijn Nederlands. Ik begon als kok/afwasser zodra ik mocht werken. Het duurde anderhalf jaar verder om de functie chef de cuisine te bereiken. Ondertussen ben ik bij allerlei sociale en activistische cirkels betrokken geraakt, en nu heb ik mijn plekje in de Amsterdamse samenleving gevonden.